Companii

Premierul Ciucă, despre creşterea economiei anunţată de INS: Datele sunt bune în contextul economic global. Menţinerea cotei unice, încurajarea investiţiilor şi a mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea trendului

Premierul Ciucă, despre creşterea economiei anunţată...

Autor: Cristina Bellu

08.07.2022, 13:40 1022

Premierul Nicolae Ciucă spune că economia României a reuşit în primul trimestru din acest an performanţa de a se menţine în cea mai mică bandă de fluctuaţie posibilă, cu un punct procentual peste creşterea de 5,4% consemnată de zona euro, unde se regăsesc cele mai performate economii ale Uniunii Europene.

Declaraţia vine în contextul în care Institutul Naţional de Statistică a anunţat vineri că economia României a crescut în primul trimestru din acest an cu 6,4 %, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Raportat la T4/2021, PIB-ul a crescut în T1/2022 cu 5,1%.

„Economia României este în creştere, o spun datele Institutului Naţional de Statistică. Primul trimestru al anului a înregistrat o creştere de 6,4%, faţă de perioada similară a anului trecut şi de 5,1% faţă de ultimul trimestru. Am reuşit să menţinem statistica creşterii economice în cea mai mică bandă de fluctuaţie posibilă. Valoarea analizată este cu un punct procentual mai mare decât creşterea de 5,4% pe care a înregistrat-o Zona Euro, în care se află cele mai performante economii ale Uniunii Europene. Datele sunt bune, având în vedere contextul economic global. Primul trimestru al anului încă era afectat de pandemie, iar războiul din Ucraina a început în 24 februarie”, scrie Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

El precizează că este singura perioadă de timp care include ambele crize care „au lovit din plin economia mondială şi au creat dezechilibre majore în toate ţările lumii, trimiţând în pragul recesiunii state dezvoltate”.

„Economia Românei a reuşit o performanţă şi este evident că păstrarea cotei unice, încurajarea investiţiilor şi a mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv”, încheie Nicolae Ciucă postarea pe Facebook.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO