Companii

Premierul Ludovic Orban: Redeschiderea restaurantelor va avea loc, cel mai probabil, pe 1 septembrie. Se discută şi despre teatre, cinematografe

Premierul Ludovic Orban: Redeschiderea restaurantelor va...

Autor: Andreea Tobias

24.08.2020, 22:12 185

Premierul a spus că discuţiile în acest sens au loc pe parcursul acestei săptămâni.

Orban a adăugat că a cerut păreri de la specialişti ca să vadă ce propuneri şi recomandări există, însă intenţia sa este să fie luată o decizie în această săptămână.

”Cu atât mai mult cu cât se termină sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile de exemplu să poată servi masa pe terasă. La munte, deja temperatura a scăzut şi riscăm să afectăm suplimentar hotelurile dacă nu asigurăm condiţii de servire a mesei”.

Redeschiderea restaurantelor va avea loc „cel mai probabil” din septembrie, „în anumite condiţii”, a adăugat premierul.

De asemenea, Orban a declarat că se discută şi despre reluarea activităţii în teatre, cinematografe şi instituţii de cultură cu un set de condiţii, inclusiv distanţarea între spectatori şi portul măştii.

”AM permis organizarea de spectacole cu maxim 500 de persoane în spaţii deschise , dar odată cu venirea toamnei va deveni imposibil. În alte ţări au început cu o capacitate de 20-30%”. 

În ceea ce priveşte organizarea meciurilor, competiţiilor cu public, Ludovic Orban a spus că e mai complicat. Principala problemă la meciuri sunt galeriile, care sunt foarte greu de controlat. Ele cântă, scandează, ”nu o să stea cu măşti cu figură”.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO