Companii

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că salariul minim va fi majorat de la 1 ianuarie la 3.000 de lei brut, din care 200 lei vor fi scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că salariul minim va...

Autor: Dorin Oancea

24.11.2022, 18:53 74

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc la Palatul Victoria, în cursul discuţiilor fiind analizate propunerile patronatelor şi sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.

Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

”Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcţie de propunerile lor şi de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluţie realistă pentru contextul actual”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La reuniunea de joi a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO