Companii

Premium Porc a renunţat la tranzacţia negociată cu Danbred, prin care trebuia să preia cinci ferme, din cauza pestei porcine

Premium Porc a renunţat la tranzacţia negociată cu...

Autor: Florentina Niţu

22.04.2021, 09:00 444

Grupul danez Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, cu zece ferme pe plan local în judeţele Brăila, Braşov, Cons­tan­ţa, Olt, Sibiu şi Vrancea, a hotărât să renunţe la tranzacţia prin care urma să preia cinci ferme de la Danbred, grup de firme cu acţionariat româno-danez, din cauza virusului pestei porcine africane.

„Din păcate, am fost nevoiţi să regândim întregul nostru mod de lucru în România, inclusiv planul de investiţii pentru următoarea pe­rioadă. Ne aflăm în această situaţie din cauza focarelor de pestă porcină africană, care ne-au afectat atât în mod direct, în două dintre fermele noastre, cât şi indirect, în special prin blocajele de mişcare cauzate de focarele din imediata apropiere a fermelor. În acest sens am decis, în acord cu proprietarii Danbred să renunţăm la finalizarea tranzacţiei negociate şi anunţate“, au răspuns reprezentanţii Premium Porc la solicitarea ZF.

Tranzacţia dintre cele două com­pa­nii a fost anunţată la începutul lunii februarie de Consiliul Concurenţei, care a spus atunci că Premium Pork Com­mer­cial SRL (companie care face parte din grupul Premium Porc) intenţionează să preia activităţile des­făşurate de Danbred Argeş SRL, Agro­prod Benţa Nicu SRL, Agro Consul­ting Chiriac SRL şi Slobozia Food Production SRL în domeniul repro­duc­ţiei, îngrăşării şi vânzării porcinelor către abatoare. Cele patru firme au peste 100 de angajaţi, în total, potrivit datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO