Companii

Preşedintele cooperativei Someş Arieş, formată din 70 de fermieri: Singura şansă de supravieţuire pentru fermele mici este asocierea. „Dacă eşti fermier mic, numai alături de alţi fermier poţi face faţă şi poţi creşte“

Preşedintele cooperativei Someş Arieş, formată din 70...

Autor: Florentina Niţu

20.08.2019, 00:07 1330

Preşedintele cooperativei agricole Someş Arieş din Apahida, judeţul Cluj, formată din 70 de fermieri, din Bistriţa, Sălaj, Cluj, Mureş şi Alba, care au un efectiv de 7.000 de capete de bovine, susţine că singura şansă de supravieţuire pentru fermele mici este asocierea. El spune că fermierii pe care-i reprezintă s-au asociat pentru a face faţă concurenţei mari din agricultură, odată cu apariţia marilor investitori străini.

„Cooperativa este făcută să aducă un câştig fermierilor. Fermele mici şi mijlocii nu vor rezista concurenţei acerbe din agricultură fără să fie asociate într-o formă economică. Dacă eşti fermier mic, numai alături de alţi fermier poţi face faţă şi poţi creşte“, consideră Dan Ţandea, preşedintele cooperative Someş Arieş.

În 2019, membrii cooperativei au produs circa 42.000 de litri de lapte zilnic. Ei furnizează laptele pentru procesare către FrieslandCampina, Sanlacta, Unilact şi Romfulda, dar produc într-o fabrică de la Ţaga brân­zeturi sub brandul propriu Produs de Ţaga, pe care le comer­cializează în magazinele mici din judeţul Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO