Companii

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu: Este corect ca şi companiile mari să plătească la fel ca şi companiile româneşti, un impozit de cel puţin 1% din cifra de afaceri

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu: Este corect ca şi...

Autor: Roxana Rosu

30.01.2023, 12:31 661

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat în weekend, în timpul unei vizite la Brăila, că este posibil ca impozitarea firmelor să fie modificată, astfel încât marile companii să plătească un impozit de cel puţin 1% pe cifra de afaceri.

” Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la HoReCa. Este corect ca şi companiile mari, care activează în România să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri. Este datoria noastră să creem acest echilibru concurenţial”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, el a subliniat că România are cea mai mare impozitare pe muncă din Europa, de 45%, şi că este nevoie de crearea unui echilibru între impozitarea muncii şi impozitarea capitalului.

” Avem cea mai mare impozitare pe muncă din Europa. 45%. Nu vă aşteptaţi să ne vină rudele înapoi din diaspora cu o impozitare atât de mare pe muncă. Trebuie să găsim echilibrul între impozitarea muncii şi impozitarea capitalului.”, a mai spus preşedintele PSD.

Un alt subiect abordat de Marcel Ciolacu se referă la impozitul pe dividende, preşedintele PSD considerând că acesta este în prezent prea mic.

”La dividende avem impozit de 8% în România, în Germania e 26%. Nu poţi să scoţi dividende de la firmă, apoi să împrumuţi propria firmă şi să iei dobândă. Avem datoria de a impune echitatea social”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO