Companii

Pret de lichidare la PwC: 9 euro/mp in Crevedia, la Buftea. Fata de 2008, pretul a scazut cu 75%. Cum comentati?

16.12.2009, 23:11 117

Firma PricewaterhouseCoopers (PwC), lichidatorul judiciar alfirmei EFG Crevedia Development, a vandut ieri in urma uneilicitatii un teren de 124,16 hectare situat in comuna Crevedia dinapropierea Capitalei pentru pretul de pornire de 11,17 milioane deeuro, ca urmare a unuia dintre cele mai rasunatoare falimenteimobiliare de pe piata locala.

"A fost un singur ofertant in cadrul licitatiei, care a dorit saii protejam identitatea pana la definitivarea actelor. La licitaties-a prezentat doar avocatul cumparatorului", a declarat pentru ZFSperanta Munteanu, senior director al departamentului derestructurare a afacerii in cadrul PricewaterhouseCoopersRomania.

Grupul de investitori britanici care administra portofoliulevalua terenul la un pret de 42 de euro/metrul patrat in luna iulie2008. Tranzactia s-a realizat la un pret de sub 9 euro/mp,respectiv un discount de peste 75%. Banii vor fi folositi pentru aachita o parte din creditul contractat de EFG de la Raiffeisenpentru achizitia terenului, a carui destinatie era constructia unui"minioras" cu 6.000 de locuinte.

Datoriile firmei EFG Crevedia se ridicau la 21 mil. euro lainceputul anului, potrivit mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO