Companii

Pret de lichidare la PwC: 9 euro/mp in Crevedia, la Buftea. Fata de 2008, pretul a scazut cu 75%. Cum comentati?

Pret de lichidare la PwC: 9 euro/mp in Crevedia, la Buftea. Fata de 2008, pretul a scazut cu 75%. Cum comentati?
16.12.2009, 23:11 103

Firma PricewaterhouseCoopers (PwC), lichidatorul judiciar alfirmei EFG Crevedia Development, a vandut ieri in urma uneilicitatii un teren de 124,16 hectare situat in comuna Crevedia dinapropierea Capitalei pentru pretul de pornire de 11,17 milioane deeuro, ca urmare a unuia dintre cele mai rasunatoare falimenteimobiliare de pe piata locala.

"A fost un singur ofertant in cadrul licitatiei, care a dorit saii protejam identitatea pana la definitivarea actelor. La licitaties-a prezentat doar avocatul cumparatorului", a declarat pentru ZFSperanta Munteanu, senior director al departamentului derestructurare a afacerii in cadrul PricewaterhouseCoopersRomania.

Grupul de investitori britanici care administra portofoliulevalua terenul la un pret de 42 de euro/metrul patrat in luna iulie2008. Tranzactia s-a realizat la un pret de sub 9 euro/mp,respectiv un discount de peste 75%. Banii vor fi folositi pentru aachita o parte din creditul contractat de EFG de la Raiffeisenpentru achizitia terenului, a carui destinatie era constructia unui"minioras" cu 6.000 de locuinte.

Datoriile firmei EFG Crevedia se ridicau la 21 mil. euro lainceputul anului, potrivit mfinante.ro.

AFACERI DE LA ZERO