Companii

Un nou pretendent la clubul miliardarilor: E-INFRA, grup controlat de omul de afaceri Teofil Mureşan, vrea un business consolidat de 1,9 miliarde lei în 2022. Proiectele de energie, cele mai mari investiţii

Electrogrup Infrastructure (E-INFRA) este un grup care reuneşte activităţile Electrogrup, Direct One, Nova Power & Gas, Wesee şi Netcity şi este deţinut de omul de afaceri Teofil Mureşan.

Electrogrup Infrastructure (E-INFRA) este un grup care reuneşte activităţile Electrogrup, Direct One, Nova Power & Gas, Wesee şi Netcity şi este deţinut de omul de afaceri Teofil Mureşan.

Autor: Roxana Petrescu

18.06.2022, 11:05 11797

La finalul acestui an, clubul grupurilor cu un business de peste un miliard de lei deţinute de antreprenori locali ar putea avea un nou membru.

Electrogrup Infrastructure (E-INFRA), grup care reuneşte activităţile Electrogrup, Direct One, Nova Power & Gas, Wesee şi Netcity, deţinut de omul de afaceri Teofil Mureşan, a terminat anul trecut cu un business consolidat de 898 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mare faţă de 2020, arată datele furnizate pentru ZF Anuarul de business al României – Cei mai mari jucători din economie, care va fi lansat în curând. Datele se referă la întreg grupul, nu la o companie a E-INFRA. Grupul condus de Mureşan este prezent pe zona de proiecte de infra­structură, energia jucând un rol central în dinamica businessului.

„Printre provocările de la începutul acestui an sunt creşterea preţurilor la materialele de construcţii şi a materiilor prime, deficitul forţei de muncă calificate şi impredictibilitatea macroeconomică“, au spus reprezentanţii E-INFRA. În ciuda contextului dificil, bugetul pentru anul acesta a fost făcut pe o creştere semnificativă, astfel că la finalul anului grupul ţinteşte o cifră de afaceri de 1,9 miliarde de lei. Pentru companiile active în zona de proiecte de energie, următorii cinci ani reprezintă o oportunitate de creştere fără precedent în contextul în care investiţiile în proiectele regenerabile sunt estimate să ajungă la un nivel record. De altfel, până la finalul anului 2030 sunt preconizate investiţii de 10 miliarde de euro în acest sector, energia solară urmând să fie vedeta acestui al doilea val de proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO