Companii

Preţul zilei. Preţul unui kilogram de făină al aceluiaşi brand ajunge în Bucureşti de la simplu la mai mult de dublu, în funcţie de retailer

Preţul zilei. Preţul unui kilogram de făină al...

Autor: Cristina Roşca

17.09.2021, 11:00 1204

♦ Ziarul Financiar a început săptămâna aceasta o serie de articole prin care îşi propune să analizeze preţul la zi pentru diferite produse şi branduri pentru a putea urmări evoluţia inflaţiei, dar şi politicile de preţ din reţelele de magazine.

Un kilogram de făină Raftul Bunicii, un brand al GoodMills România, costă 1,99 lei în magazinul din Doamna Ghica al Profi şi 4,2 lei în hipermarketul Unirii şi în două supermarketuri ale aceluiaşi comerciant, grupul francez Carrefour, arată datele din Monitorul Preţurilor de la Consiliul Concurenţei. Mai exact, preţul unui kilogram de făină al aceluiaşi brand ajunge în Bucureşti de la simplu la mai mult de dublu, în funcţie de retailer. Pentru această analiză a fost luat preţul cel mai mic şi respectiv cel mai mare din platforma realizată de Consiliul Concurenţei.

Pentru alte branduri de făină, diferenţele de preţ sunt de 25-30% (Băneasa, Boromir sau Pambac) sau chiar mai mici, 14% pentru Dobrogea. Cele cinci branduri au fost alese pentru că, potrivit unora dintre cele mai recente date ZF, se află în topul celor mai vândute articole din categorie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO