Companii

Preţurile apartamentelor din Bucureşti îşi încetinesc creşterea pe început de toamnă

Preţurile apartamentelor din Bucureşti îşi...

Autor: Bogdan Alecu

06.10.2020, 07:00 752

Creşterea preţurilor a frânat pe început de toamnă şi s-a redus la 4,3% în septembrie faţă de perioada similară a anului trecut în cazul apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală, faţă de 4,7% sau 4,8% în lunile iulie sau august.

Preţurile au continuat să urce, în medie, chiar şi pe timp de pandemie, cu toate că mai multe zone au fost afectate.

„Estimăm ca piaţa rezidenţială va avea o evoluţie constantă până la finalul anului, în absenţa unor factori exogeni pieţei puternic negativi. Preţurile de listare traversează o perioadă de constanţă, o majorare anuală de aproximativ 4%, procent în jurul căruia se învârte piaţa de aproximativ şase luni, putând fi considerat ca stabilitate, ţinând cont că îl raportăm la o perioadă de 12 luni“ - Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

Sunt trei zone din Capitală unde preţurile au scăzut luna trecută faţă de septembrie 2019. În zona Unirii preţurile au continuat să scadă, atât faţă de august, cât şi faţă de 2019. Scăderea a fost de 3,5% an la an şi de 4,6% în septembrie faţă de august.

Spre exemplu, zona Unirii a fost afectată în ultima vreme de mai multe opriri ale livrării de apă caldă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO