Companii

Preţurile la raport. Un român plăteşte pe o sticlă de apă minerală plată la fel sau mai mult decât un consumator din Luxemburg, deşi are salariul de patru ori mai mic

Preţurile la raport. Un român plăteşte pe o sticlă...

Autor: Cristina Roşca

16.03.2023, 00:05 1341

♦ Doi litri de apă minerală plată Pure Life costă 3,29 lei în magazinul Proxi Delhaize din Luxemburg ♦ În supermarketul online al Mega Image, cele mai vândute branduri de apă minerală de pe plan local, respectiv Borsec, Dorna şi Aqua Carpactica, au preţuri care variază între 3,29 şi 4,05 lei per doi litri ♦ Şi Proxi Delhaize, dar şi Mega Image sunt deţinute de acelaşi grup, Ahold Delhaize.

Un român plăteşte pe o sticlă de doi litri de apă minerală plată la fel sau chiar mai mult decât un con­sumator din Luxemburg, unul dintre cele mai mici şi totodată unul dintre cele mai bogate state din Europa. Spre comparaţie, salariul mediu net lunar în România este de aproape 900 de euro, versus 3.700 de euro în Luxemburg.

O sticlă de 1,5 litri de apă mine­rală plată Pure Life (brand din porto­foliul gigantului elveţian Nestle) costă 0,5 euro în magazinul Proxi Delhaize din Luxemburg. Asta în­seamnă că doi litri de apă au un preţ de 0,67 euro cenţi (3,29 lei), potrivit calculelor ZF.

În România cele mai vândute branduri de apă minerală de pe plan local, respectiv Borsec, Dorna şi Aqua Carpactica, au preţuri care variază între 3,29 şi 4,05 lei per doi litri, conform supermarketului online al Mega Image.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO