Companii

Previziuni 2023. Piaţa rezidenţială. Nivelul de stres creşte: inflaţia, costul cu energia electrică şi costul finanţării impun prudenţă. „Cumpărătorii vor rămâne relativ reţinuţi în decizia de cumpărare în prima parte a anului.“

Previziuni 2023. Piaţa rezidenţială. Nivelul de stres...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.01.2023, 13:00 311

Anul 2023 începe cu o reticenţă în rândul celor interesaţi de achiziţia unei locuinţe, însă consultanţii imo­biliari estimează că al doilea semestru va aduce o stabilizare pe piaţa rezi­denţială.

„Vom avea o primă jumătate de an caracterizată de efectul diverşilor factori de stres - inflaţia, costul cu e­nergia electrică, costul finan­ţării - asupra cumpărăto­rilor, ca­re vor rămâ­ne re­la­tiv reţinuţi în de­cizia de cum­pă­rare“, spune Da­niel Crai­nic, di­rec­tor de marke­ting al platformei Imo­biliare.ro, care adaugă că în conti­nuare vor fi oportunităţi de achiziţie pentru cei care dispun de cash.

Creşterea tranzacţiilor în a doua parte a anului 2023 şi oferta în scădere, cel puţin în Bucureşti, unde există un blocaj al autorizării, vor duce însă, pe termen mai lung, la o nouă creştere a preţurilor, cu efecte mai ales în 2024 şi 2025, crede Daniel Crainic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO