Companii

Previziuni 2023. Servicii medicale private. Cine cumpără, cine vinde şi în ce direcţii vor merge banii fondurilor antreprenoriale care cumpără start-up-uri în România

Previziuni 2023. Servicii medicale private. Cine...

Pariul pe serviciile de nişă s-a dovedit a fi unul câştigător pentru clinicile de talie mică şi medie, care au reuşit să reziste în piaţă pentru că s-au diferenţiat Piaţa de sănătate face paşi şi în afara sferei de influenţă a companiilor din sector şi a ajuns pe radarul unor investitori care intră în acţiune: Pavăl Holding are 30% din Farmacia Tei, iar antreprenori cu istoric în piaţa medicală precum Wargha Enayati sau Sergiu Neguţ pariază pe start-up-uri cu componentă medicală Ce mai urmează?

Piaţa serviciilor medicale private va continua să crească, marii jucători vor investi în dezvolta­rea organică în clinici şi spitale noi, dar şi în achiziţii pentru consolidarea poziţiei în piaţă. Cifrele arată de altfel un avans semnificativ al afacerilor înregistrate de jucătorii din acest sector anul trecut.

Ultimele date arată că afacerile clinici­lor private, ce activează pe asistenţă medi­cală specializată (cod CAEN 8622), au ajuns la 9,1 miliarde de lei (1,9 miliarde de euro) în 2021, faţă de 7,2 miliarde de lei anul an­terior, iar afacerile firmelor care activau în dome­niul spitalicesc au ajuns la 1,9 miliarde de lei.

Investiţiile se vor concentra în oraşe mari, precum Sibiu, Braşov, Oradea, Cluj, Constanţa, Timişoara sau Iaşi, unde există personal medical. Pe piaţa locală se va accentua polarizarea spitalelor şi clinicilor, fiind foarte multe localităţi în care oamenii nu au acces la asistenţă medicală în apro­piere de casă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO