Companii

„Prima casa" este veche in 90% din cazuri

10.08.2009, 17:22 16

Doar 30-40 din cele 280 de dosare ajunse in prima luna a programului „Prima casa" pe masa de aprobare a Fondului Nationar de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri sunt pentru achizitia unor locuinte noi, astfel ca efectul programului in piata constructiilor va fi limitat, in conditiile in care dezvoltatorii vor ramane in continuare cu apartamentele nevandute.
Pana in prezent, aproximativ 280 de dosare de credite ipotecare pentru programul „Prima casa", cu o valoare cumulata de 11 milioane de euro, au ajuns pana acum la Fondul de Garantare, dintre care 240 au primit deja viza Fondului, iar cel mult alte 40 sunt inca in analiza - dosare trimise de banci de la sfarsitul saptamanii trecute.
„Din total, circa 10%-15% sunt imobile noi. Pana acum, toate dosarele care au venit la analiza au fost pentru imobile libere de sarcina", a spus pentru ZF Irina Constantinescu, director strategie si risc in cadrul Fondului. Constantinescu afirma Fondul are nevoie in prezent de cel mult trei zile pentru a analiza un dosar de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO