Companii

Prima investiţie străină în piaţa farma din ultimii zeci de ani. Germanii de la Stada construiesc o fabrică de medicamente de 48 mil. euro la Turda, judeţul Cluj. Investiţia va crea 375 de locuri de muncă. Fabrica are termen de finalizare toamna lui 2024

Prima investiţie străină în piaţa farma din ultimii...

Autor: Georgiana Mihalache

20.01.2022, 19:20 210

♦ Peste 20 milioane de euro sunt bani din ajutor de stat, restul fiind investiţi de grupul german ♦ Fabrica va fi construită în parcul industrial Arieş din Turda, Stada achiziţionând 100.000 mp de teren, care să îi permită dezvoltarea ulterioară a proiectului.

Stada România, subsidiara grupului german cu acelaşi nume, a anunţat o investiţie de 48,3 milioane de euro pe piaţa locală în construcţia de la zero a unei fabrici de medicamente în oraşul Turda din Cluj.

Peste 20 milioane de euro din proiectul total de investiţie vin din ajutor de stat, iar lucrările vor începe imediat ce va fi ales un constructor. Termenul de finalizare a fabricii este octombrie 2024, iar în total vor fi 375 de angajaţi. Primii 64 de angajaţi vor fi recrutaţi chiar anul acesta, Clujul fiind de altfel un centru universitar puternic.

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, finalizat tot în acest an, aproape de unităţile de producţie Stada din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate pieţele europene“, a spus Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO