Companii

Prima mutare a noului acţionar. Ionuţ Ilie a fost recrutat de mexicanii de la Bimbo pentru a conduce operaţiunile Vel Pitar. El a plecat de la Unilever după mai bine de 25 de anil

Ionuţ Ilie şi-a construit întreaga carieră în cadrul grupului anglo-olandez Unilever, pentru care a lucrat mai bine de 25 de ani, arată datele ZF.

Ionuţ Ilie şi-a construit întreaga carieră în cadrul grupului anglo-olandez Unilever, pentru care a lucrat mai bine de 25 de ani, arată datele ZF.

Autor: Cristina Roşca

14.03.2023, 00:05 890

 Grupul mexican Bimbo, una dintre cele mai mari afaceri din industria de panificaţie din lume, a cumpărat recent producătorul Vel Pitar de la fondul de investiţii Broadhurst.

Executivul român Ionuţ Ilie, care în ultimii aproape cinci ani a fost general manager al diviziei de îngheţată a Unilever South Central Europe, a fost recrutat de grupul mexican Bimbo în funcţia de managing director Vel Pitar, spun sursele ZF din piaţă.

Până la momentul publicării acestei ştiri, Ionuţ Ilie nu a putut fi contactat.

Numirea sa la conducerea Vel Pitar, liderul pieţei de panificaţie din România, vine la scurtă vreme după ce gigantul din Mexic a cumpărat compania de la fondul de investiţii Broadhurst, tranzacţie anunţată în premieră de ZF. Anterior, această poziţie era ocupată de Nicolae Şerbănescu, care a fost CEO al Vel Pitar timp de 15 ani. El a lucrat pentru firmă din 1999, conform profilului său de pe reţeaua de socializare LinkedIn.

Ionuţ Ilie şi-a construit întreaga carieră în cadrul grupului anglo-olan­dez Unilever, pentru care a lucrat mai bine de 25 de ani, arată datele ZF. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO