Companii

Prima victimă în retailul de mobilă: Staer, în insolvenţă

Autor: Ioana David

31.01.2011, 23:45 69

Producătorul şi retailerul de mobilă Staer Internaţional dinGalaţi, controlat de omul de afaceri Nicolae Ştefan, a intrat îninsolvenţă, după ce instanţa a aprobat cererea formulată decompanie şi urmează să propună un plan de reorganizare.

Staer se află între primele zece companii din piaţa locală demobilă, cu afaceri de 50,6 mil. lei (12 mil. euro) anul trecut, şidevine primul jucător de talie mare din această industrie careintră în insolvenţă.

"Starea de insolvenţă a fost cauzată în principal de scădereavânzărilor pe fondul crizei economice şi de o serie de factoriexterni care au afectat relaţiile comerciale cu parteneri externi",a spus Mihaela Murariu, manager asociat al Elva Cont, firmă dinBucureşti desemnată de instanţă drept administrator judiciar.

Staer, care operează o reţea de 24 de magazine în prezent, afost înfiinţată în 1992 de Nicolae Ştefan, iar în anii premergătoricrizei devenise unul dintre cei mai dinamici retaileri. În 2005Staer a deschis 30 de magazine, dintre care 20 în doar trei luni,astfel că la acea dată reţeaua ajunsese la 40 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO