Companii

Primăria Oradea a câştigat o finanţare de 7,7 mil. euro de la UE pentru realizarea unui complex wellness

Primăria Oradea a câştigat o finanţare de 7,7 mil. euro de la UE pentru realizarea unui complex wellness

Foto: Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

17.10.2011, 17:56 314

Primăria municipiului Oradea a semnat astăzi contractul de finanţare ''Dezvoltarea turismului de agrement prin crearea complexului wellness-termal Nymphaea Oradea'', în valoare totală de circa 88,3 mil. lei (21 mil. euro), din care 32,3 mil. lei (7,7 mil. euro) reprezintă valoarea financiară nerambursabilă.

Contractul, semnat de municipalitatea orădeană cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 -Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciiilor turistice". Proiectul a fost depus de municipalitatea din Oradea spre finanţare în urmă cu doi ani.

Complexul wellness-termal Nymphaea va fi amplasat în zona actualului ştrand municipal. Aqua-parcul orădean înseamnă zone de agrement pentru toate vârstele, bazine cu valuri şi jacuzzi, spa, wellness şi zone de sport. Complexul este împărţit în patru zone distincte, fiecare dintre acestea fiind prevăzute cu dotări de spa şi agrement.


Proiectul prevede construirea a trei noi clădiri: complexul multifuncţional (cu o suprafaţa construită desfăşurată de 3.650 mp), clădirea bazinelor acoperite (suprafaţă construită desfăşurată de 7.665 mp) şi complexul comercial (suprafaţa construită desfăşurată de 1.129mp). Totodată, vor fi construite 14 bazine şi 12 aquatobogane.

''Proiectul îşi propune creşterea capacităţii infrastructurii turistice de la cele 500 de locuri în actualul ştrand municipal, la 1.000 de locuri în complexul wellness termal Nymphaea. Totodată, estimăm o creştere cu 30% a numărului de turişti, în primii 3 ani după implementarea proiectului'', au declarat reprezentanţii primăriei Oradea.

Totodată, în cadrul acestui proiect se vor realiza zone de sport în aer liber (1 teren de baschet, 2 terenuri de volei pe nisip, 3 alveole pentru tenis de masă), zonă de alpinarium (amenajată cu trasee de rocă şi o cascadă care se varsă într-un pârâu artificial cu circuit închis), lazy river descoperit (cu o adâncime de 1,2 metri).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO