Companii

Primăria Reşiţa vrea să reintroducă tramvaiul în oraş, proiect de 20 mil.euro

Resita

Resita

Autor: Roxana Rosu

13.07.2019, 14:21 7773

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Primăria Municipiului Reşiţa au semnat un contract de finanţare pentru reintroducerea tramvaiului în localitate, proiect de 94,8 milioane lei (aproape 20 mil.euro), cu o perioadă de implementare de 53 de luni.

Valoarea finanţării nerambursabile este de 89,65 milioane lei.

Investiţiile vizează realizarea infrastructurii aferente de rulare, modernizarea staţiilor de transport, a spaţiilor publice, a zonelor pietonale şi a celor verzi (linie cale de tramvai înierbată), amenajarea depoului, cu hala de garare, spaţii administrative şi de mentenanţă/ reparaţii.

În urma lucrărilor vor fi construiţi 3,7 km cale dublă de rular şi 7 staţii.

De asemenea, proiectul prevede reabilitarea şi modernizarea suprastructurii Podului Triaj, utilizat de tramvaie, în lungime de 228 metri.

Traseul pe care se vor realiza intervenţiile este Bd. Republicii - Calea Caransebeşului - Calea Timişoarei, până la intrarea pe Bd. Revoluţia din Decembrie. Investiţia va acoperi şi parte din Aleea Crizantemelor, precum şi terenul depoului de tramvaie, situat pe Bd. Republicii.

Proiectul este complementar cu alte proiecte depuse spre finanţare în cadrul Regio-POR 2014-2020, şi care vizează modernizarea transportului public electric şi achiziţia de tramvaie electrice, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO