Companii

Primele zece reţele de farmacii au avut afaceri de 12 mld. lei în 2021, cât jumătate din piaţa totală

Primele zece reţele de farmacii au avut afaceri de 12...

Autor: Georgiana Mihalache

02.09.2022, 07:40 479

Cele mai mari zece reţele de farmacii după cifra de afaceri au generat în 2021 afaceri cumulate de 12,3 mld. lei, cât jumătate din piaţa totală a retailului farmaceutic, reiese din calculele ăcute de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

În ultimii ani, marii jucători din retailul farmaceutic local au mizat puternic pe extindere şi au preluat businessuri locale din oraşele mari cu mai multe farmacii, dar şi unităţi individuale, pentru a creşte amprenta într-o zonă. Acest lucru a dus ca în anumite zone farmacii competitoare să fie una lângă cealaltă.

Cele mai mari reţele cu extindere naţională – Catena, Dr. Max (Sensiblu), Help Net, Dona şi Ropharma – numără în total aproape 2.600 de unităţi la nivel naţional, dublu faţă de portofoliul pe care îl aveau în urmă cu zece ani.

Astfel, farmaciile independente sau reţelele regionale de farmacii, care nu fac parte dintr-un lanţ cu extindere naţională, se menţin pe o piaţă extrem de concurenţială, fiind tatonate de marile reţele care caută să îşi consolideze poziţia. În România, sunt aproape 8.200 de farmacii, potrivit datelor de la Institutul de Statistică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO