Companii

Primii cinci constructori de nave au 80% din piaţă şi peste 11.000 de angajaţi

Primii cinci constructori de nave au 80% din piaţă şi...

Autor: Dana Ciriperu

26.05.2015, 00:06 500
Constructorii de nave, printre cei mai mari angajatori din economia locală, au făcut din nou un pas în spate în 2014 după ce cu un an în urmă reuşiseră să recupereze afaceri de aproape un miliard de lei.
 
Confruntaţi în criză cu reducerea dramatică a comenzilor pe măsură ce traficul internaţional de mărfuri scădea, constructorii de nave se „băteau“ în 2012, cel mai rău an pentru industrie pe o piaţă totală de 2,8 mld. lei, cu peste 1,2 mld. lei mai mică faţă de 2008. A urmat un an mult mai bun, 2013, în care cifra de afaceri totală a companiilor care activează în producţia de vapoare şi bărci s-a apropiat de 3,8 mld. lei, potrivit datelor de la mfinante.ro, iar companiile din top au raportat un avans mediu de 18% al vânzărilor.
 
Deşi comenzile noi din industrie indicau o dinamică pozitivă a pieţei şi pentru anul trecut, datele raportate de cei mai mari jucători din sector arată o nouă scădere a pieţei.
 
Astfel, patru din cei mai mari cinci constructori de nave au înregistrat anul trecut afaceri în scădere, cu marje de profit mai mici sau chiar cu rezultate tocite de pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO