Companii

Primii zece exportatori români au livrat în străinătate mărfuri de circa 1 mld. euro

Primii zece exportatori români au livrat în...

Autor: Dana Ciriperu

24.04.2017, 00:07 1557
Producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, controlat de Vladimir Iacob şi Marius Şelescu, a fost anul trecut cel mai mare exportator cu capital privat românesc, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la INS şi de la Registrul Comerţului.

Este pentru al treilea an consecutiv când fabrica de mobilă în care lucrează aproape 4.000 de oameni şi care are afaceri estimate în 2016 la 170 de milioane de euro, se află pe primul loc în­tre exportatorii români.

Exporturile firmelor con­tro­­late de antreprenori sunt es­timate de ZF între 8 şi 12 mi­liarde de euro anual, în timp ce pri­mele zece afaceri an­tre­pre­noriale prezente în cla­sament exportă bunuri în va­loare de circa 1 miliard de euro anual.

La nivelul întregii econo­mii, cel mai mare exportator din 2016 este Automobile Dacia, potrivit datelor de la INS.

Analiza ZF care pleacă de la Top 500 cei mai mari ex­por­tatori din economie (2016) arată că doar 40 de firme an­treprenoriale reuşesc să intre în acest clasament.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO