Companii

Primul antreprenor român care pariază pe un hotel de 5 stele în Băile Herculane: Nicolae Căpuşan, proprietarul SunGarden Resort din Cluj, investeşte 2 mil. euro în renovarea hotelului Decebal. „Estimăm deschiderea lui la sfârşitul lui 2025.“

Nicolae Căpuşan, proprietarul complexului turistic SunGarden Resort din Cluj.

Nicolae Căpuşan, proprietarul complexului turistic SunGarden Resort din Cluj.

Autor: Miruna Diaconu

10.06.2023, 00:01 3913

Nicolae Căpuşan, proprietarul complexului turistic SunGarden Resort din Cluj, investeşte două mili­oane de euro în renovarea hote­lului Decebal din Băile Herculane, pe care are de gând să îl deschidă cu o clasificare de 5 stele.

Antreprenorul spune că a întâm­pinat o serie de probleme după achi­zi­ţia imobilului, care a fost în proprie­tatea statului, ulterior fiind vândut în urma unei licitaţii în 2017. Nicolae Că­puşan spune că a depus documen­taţia pentru autorizaţia definitivă de construire în 2018, obţinând una iniţială pentru reconstrucţia acoperi­şului, care avea riscul să se prăbu­şească. În 2022, anterprenorul a obţi­nut avizul de la Ministerul Culturii şi autorizaţia de construire, obiectivul fiind să finalizeze lucrările în trei ani şi să deschidă hotelul sub clasificarea de 5 stele.

„De acum ne va fi din ce în ce mai greu pentru că preţurile la ma­te­riale s-au dublat, iar pre­ţul forţei de muncă, de a­se­menea. În acest con­text, având în vedere gra­dul de de­gra­dare al clă­dirii şi volumul mare de muncă, estimăm ca la sfâr­şitul lui 2025 să putem să îl dăm în folosinţă, dacă nu mai apare un nou blo­caj“, spune Nicolae Căpuşan.

Conceptul hotelului va fi în zona de leisure şi va avea un centru spa de peste 1.800 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO