Companii

Cristian Mocanu, expert Deloitte în securitate cibernetică, a devenit primul hacker etic certificat CEH Master din România

Cristian Mocanu, expert Deloitte în securitate...

Autor: Roxana Rosu

03.10.2019, 10:14 930

Cristian Mocanu, expert Deloitte în securitate cibernetică, a devenit primul hacker etic certificat CEH Master din România, rolul lui fiind de a detecta vulnerabilităţile sistemelor IT, folosind instrumentele specifice unui hacker, dar într-o manieră legală şi legitimă.

Certificarea a fost acodată de Consiliul Internaţional de Consultanţi în E-Commerce, cunoscut şi ca EC-Council, furnizor global de servicii de training şi de certificare în securitate cibernetică.

„Securitatea cibernetică a devenit un subiect important pe agenda întregii echipe de conducere a unei companii şi este un domeniu în permanentă schimbare, de aceea un instructor competent trebuie să aibă şi experienţă practică demonstrată. Companiile private şi autorităţile publice trebuie să ţină pasul cu transformările specifice erei digitale şi cu schimbările legislative. Legislaţia naţională include multiple prevederi legate de securitatea cibernetică, Comisia Europeană a aprobat recent directiva NIS, privind securitatea reţelelor şi a informaţiilor, iar Banca Centrală Europeană a publicat cadrul TIBER-EU, pe care Banca Naţională a României îl recomandă băncilor în demersurile de testate a infrastructurii. Iar acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante prevederi legislative”, a declarat Andrei Ionescu, Partener Consultanţă în Managementul Riscului, Deloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO