Companii

Primul interviu după exit-ul de la Regina Maria, la ZF LIVE. Wargha Enayati: Un an de negocieri, zece oferte, trei finalişti şi un drum „bătătorit“

Wargha Enayati

Wargha Enayati

Autor: Luiza Chiroiu

07.08.2015, 00:07 3711

Wargha Enayati, fondatorul businessului Regina Maria în urmă cu două decenii, spune că o eventuală preluare a operatorului de servicii medicale private de către un investitor strategic l-ar fi mulţumit chiar mai mult decât varianta unui fond de investiţii.

„Eu aş fi fost mai fericit dacă era un investitor strategic, să-i predau lui compania. Dar sunt la fel de fericit că a ieşit Mid Europa, îi cunosc de ani de zile (...), au o cunoaştere adâncă în zona de sănătate“, a spus Enayati la ZF Live.

În finala pentru achiziţia reţelei Regina Maria, al doilea cel mai mare operator de servicii medicale private din România, între cei zece ofertanţi s-au aflat şi doi operatori de servicii medicale private prezenţi pe plan local, şi anume grupul german Fresenius, specializat în servicii de dializă, şi turcii de la Acibadem (în România doar ca reprezentanţă).

După un an de la începerea negocierilor pentru vânzarea Regina Maria, fondul de investiţii Mid Europa Part­ners a câştigat cursa. Enayati estimează că Mid Europa va rămâne acţionar la Regina Maria pentru cel puţin cinci ani, timp în care cifra de afaceri a companiei s-ar putea dubla. Anul trecut, Regina Maria a avut afaceri în creştere cu circa 20%, la 55 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO