Companii

Principalul competitor al IKEA se uită cu interes la piaţa românească

Principalul competitor al IKEA se uită cu interes la piaţa românească

Autor: Marius Oncu

24.02.2012, 00:00 600

Grupul Steinhoff International Holdings, al doilea mare retailer de mobilă din Europa după IKEA, se va dezvolta prin achiziţia unor retaileri mici în Europa de Est, unde ţări precum România şi Turcia oferă oportunităţi, a declarat directorul general Markus Jooste într-un interviu pentru Bloomberg. Grupul cu sediul în Africa de Sud este şi cel mai mare producător de mobilă şi decoraţiuni din Africa.

Steinhoff a cumpărat anul trecut Conforama de la compania franceză PPR pentru 1,2 miliarde de euro, devenind astfel al doilea mare retailer de mobilă din Europa, iar achiziţia a crescut îndatorarea grupului. Steinhoff priveşte la achiziţii în America de Sud şi Europa de Est, ţintele de preluare în Europa de Vest fiind tot mai puţine în contextul crizei datoriilor. Achiziţia Conforama înseamnă că în Europa de Vest "nu a mai rămas nimic de dimensiuni semnificative de cumpărat", a adăugat Jooste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO