Companii

Care este principalul produs de export al fiecărei ţări: România trimite peste graniţe maşini şi componente auto, ca de altfel aproape toate ţările din Europa. Italia exportă medicamente, iar Irlanda sânge

Care este principalul produs de export al fiecărei...

Autor: Cristina Roşca

19.11.2020, 18:00 1202

 Exporturile României, care se ridică într-un an normal la circa 70 mld. euro, sunt dependente puternic de industria auto – atât produse finite, cât şi componente – care contribuie cu aproape jumătate la total ♦ Este interesant de remarcat că la o privire mai atentă asupra întregii hărţi a lumii, Europa se face remarcată ca un tot unitar ♦ Cele mai dezvoltate economii din Occident, dar şi aproape tot ce înseamnă Europa Centrală şi de Est, realizează maşini, cel mai important bun de export.

SUA exportă petrol, la fel şi Rusia, Grecia sau Norvegia, în timp ce o bună parte din ţările din Africa, dar şi Elveţia, au ca principal produs trimis peste graniţă aurul, arată o analiză a ZF pe baza datelor VisualCapitalist care a studiat fiecare ţară din lume în parte.

Această hartă pestriţă arată cum s-au dezvoltat economiile de fapt, pen­tru că sunt în continuare ţări care trimit peste graniţă materii prime, bunuri ne­pro­­cesate – floarea-soarelui (Ucraina), soia (Brazilia) sau lemn (Letonia) -, pe când în alte state valoarea adăugată a exporturilor e mult mai mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO