Companii

Pro şi contra legii bacşişului. Astăzi: contra. „Cu legea asta o să ajungem să avem doar fast-food-uri, unde nimeni nu lasă bacşiş, ori restaurante care folosesc personal din Asia sau aplicaţii“

Sorin Barbu, proprietarul restaurantului La Finca by Alioli, al lanţului de pescării La Pescaderia şi al băcăniei Jamoneria

Sorin Barbu, proprietarul restaurantului La Finca by Alioli, al lanţului de pescării La Pescaderia şi al băcăniei Jamoneria

Autor: Cristina Roşca

09.01.2023, 13:40 15958

De la 1 ianuarie a intrat în vigoare legea bacşişului, astfel că acum această sumă de bani lăsată în mod voluntar de clienţi este ilustrată separat pe bon şi este fiscalizată ♦ Mai exact, angajatul plăteşte 10% impozit pe bacşiş, fie acesta achitat de client cu cardul, fie cash.

Sorin Barbu, proprietarul restau­rantului La Finca by Alioli, al lanţului de pescării La Pescaderia şi al băcăniei Jamoneria, spune că legea bacşişului în forma ei actuală va duce la o plecare a oamenilor către alte industrii.

„Fiscalizarea bacşişului cash este foar­te grea. Plus că suma plătită de cli­enţi drept bacşiş va scădea pentru că oa­menii, clienţii, vor zice că nu vor să dea bani la stat. Anterior, media era de 8% din valoarea comenzii drept tips“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO