Companii

Problema taxei de pod de la Cernavodă se poate rezolva printr-un sistem similar celui de taxare a rovinietei. „Nu e complicat şi ar fi util pentru toţi.”

Autor: Cătălina Butan, Andreea Neferu

09.10.2014, 00:05 175

Adrian Badea, CEO al ZebraPay, care deţine peste 900 de terminale de plăţi electronice în România, spune că plata taxei de trecere a podului peste Dunăre de la Feteşti -Cernavodă, pe care statul a sistat-o vara pentru a evita ambuteiajele, poate fi realizată printr-un sistem similar celui prin care se plăteşte vinieta.

„Taxa de pod se mulează foarte bine pe sistemul CNADNR de taxare a vinietei. Aşa ar fi normal. (…) Ştiu că nu este foarte complicat şi ar fi util pentru noi toţi. Gândiţi-vă câte terminale sunt şi câte metode de plată a vinietei sunt în România în acest moment, dacă am putea să plătim şi taxa de pod în acelaşi mod, s-ar rezolva problema. Probabil că se va întâmpla asta”, a spus Badea săptămâna aceasta în cadrul emisiunii ZF Live. ZebraPay a introdus recent şi un serviciu de colectare de amenzi de circulaţie, iar la terminalele de plată ale companiei se poate plăti şi rovinieta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO