Companii

Problemele de mediu din Bucureşti, la raport: „Instituţiile publice nu pot rezolva de unele singure problemele cu care se confruntă oraşul. E nevoie şi de implicarea companiilor private, a ONG-urilor, a cetăţenilor, a societăţii civile“

Iniţiatorii platformei de mediu pentru Bucureşti şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au vorbit despre probleme pe care le are Capitala din punctul de vedere al calităţii vieţii.

Iniţiatorii platformei de mediu pentru Bucureşti şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au vorbit despre probleme pe care le are Capitala din punctul de vedere al calităţii vieţii.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.04.2022, 08:38 118

♦ Platforma de mediu pentru Bucureşti este un program iniţiat de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi ING România ♦ Scopul acestuia este punerea laolaltă a ideilor, a strategiilor şi a actorilor implicaţi pentru a rezolva problemele de mediu ale Capitalei.

Circa 80% din poluarea din Bucureşti este generată de traficul de maşini, situaţie care, la rândul ei, cauzează şi alte probleme, precum aglomeraţia, zgomotul, ocuparea spaţiilor publice, împiedicarea salubrizării oraşului. Aceasta este doar una din concluziile raportului realizat de profesorul universitar Cristian Iojă, de la Facultatea de Geografie din Bucureşti, sub umbrela Platforma de mediu pentru Bucureşti.

„Un oraş mai prietenos înseamnă o stare mai bună a mediului, iar asta presupune şi unele obligaţii ale cetăţeanului. Instituţiile publice nu pot rezolva de unele singure problemele cu care se confruntă oraşul, fiind nevoie şi de implicarea companiilor private, a ONG-urilor, a cetăţenilor, a societăţii civile“, a spus Cristian Iojă în conferinţa de lansare a raportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO