Companii

Procesatorul de carne Agricola Bacău şi-a bugetat investiţii de 10 mil. euro

Procesatorul de carne Agricola Bacău şi-a bugetat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.01.2018, 00:07 1460

Grigore Horoi, preşedintele grupului de firme Agricola, spune că anul acesta grupul pe care îl conduce va investi circa zece milioane de euro în fabricile de procesare a cărnii, de produse ready-meal şi de ouă ambalate.

„Anul acesta, vom investi circa 3,5 milioane de euro în businessul Agricola, un milion de euro în Avicola Lumina, circa patru milioane de euro la Europrod şi 1,5 milioane de euro în Salbac. Deocamdată, ne concentrăm pe brandurile existente, vrem să le creştem şi să le consolidăm“, a spus Grigore Horoi, care conduce un grup cu 2.900 de angajaţi.

În 2016, grupul care include şi companiile Agricola Inter­na­tional (cea mai mare companie din grup), Agricola Maga­zi­ne SRL (reţeaua de magazine Agricola), Salbac (producă­tor de salamuri), dar şi Europrod (produse ready-meal) şi Avi­cola Lumina ( producţia de ouă ambalate), a avut o cifră de afaceri de 677 mil. lei (151 mil. euro), cu 3% mai mare de­cât cea înregistrată anul precedent.

Grupul a ieşit în 2016 din ac­ţionariatul a două companii, Suinprod Siret şi GA-Nutriţie Animală.

Cea mai mare companie din grup este Agricola International, cu o contribuţie de 57% la formarea cifrei de afaceri a grupului, conform celor mai recente date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO