Antreprenori locali

Procesatorul de carne Kosarom din Paşcani intră în magazinele Rewe din Germania

Secțiune susținută de Medlife Logo

24 nov 2017 Autor: Mădălina Panaete

Neculai Apostol, fondator şi director de dezvoltare şi strategie în cadrul grupului din industria cărnii Kosarom Paşcani, spune că exportă 17-20% din producţia de carne în ţări precum Germania sau Spania. Pe piaţa din Germania, Kosarom distribuie produsele prin intermediul partenerilor în mai multe reţele de supermarketuri, inclusiv în Rewe. În Rewe, compania distribuie produse precum tobă sau salam, dar urmează să extindă gama de produse, dar şi să intre în toate magazinele retailerului german. „Exportăm în Germania, Spania, Anglia şi foarte puţin în Italia şi Olanda. În Germania suntem inclusiv în câteva magazine Rewe, iar anul acesta vom intra în toate magazinele Rewe din această ţară. Pe piaţa din Germania nu se intră uşor, într-un fel ştiu să-şi protejeze propriile produse. Dar din moment ce respecţi toate standardele poţi intra pe această piaţă“, a declarat pentru ZF Neculai Apostol. Lanţul Rewe are în Germania peste 3.000 de magazine. Cea mai mare companie din grupul lui Neculai Apostol este Industrializarea Cărnii Kosarom, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 167 milioane de lei (37 mil. euro), în creştere cu peste 30% faţă de anul precedent.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.11.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
carne
, germania
, pascani
, magazine
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide