Companii

Producător de mobilă din Braşov: Avem o mare problemă cu forţa de muncă, pentru că toată lumea migrează

Producător de mobilă din Braşov: Avem o mare problemă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.06.2016, 00:03 825

Compania Losan România din Braşov, cu activităţi în industria mobilei, şi-a crescut de patru ori profitul în ultimul an, ajungând astfel la 10,8 milioane de lei (2,4 milioane de euro), după mai mulţi ani în care profitul a fost în cădere continuă.

Cifra de afaceri a firmei a crescut cu circa 10%, până la 120,2 milioane de lei (27,3 milioane de euro).

Din 2010, când înregistrase un profit de 5,8 milioane de lei, valoarea indicatorului a scăzut constant, până când, în 2014, s-a situat la 2,6 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe. Numărul de angajaţi a rămas aproximativ acelaşi, în jurul a 500 de salariaţi.

„Am înregistrat o creştere importantă a profitului, pentru că noi am anticipat majorarea preţului materiilor prime în 2016 şi am crescut încă de anul trecut preţul de vânzare a produselor noastre. În ultimii ani am mutat depozitul logistic al grupului Losan de la Valencia în România, astfel că am redus şi costurile de distribuţie. Ne-am crescut capacitatea de producţie şi am făcut noi recrutări de la începutul acestui an până acum. Suntem în conti­nuare în căutare de per­sonal, dar avem o mare problemă cu forţa de muncă, pentru că toată lumea migrează spre Anglia, Germania. Sperăm să reuşim o creştere a cifrei de afaceri de 7% anul acesta”, spune Georgiana Dea­conu, directorul financiar al Losan România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO