Companii

Producatorii canadieni de structuri metalice pariaza pe Rom=nia

Producatorii  canadieni de structuri metalice pariaza pe Rom=nia
26.05.2003, 00:00 58

Canam Steel Romania, o divizie a grupului Canam Manac din Canada, cu activitati n domeniul constructiilor metalice, intentioneaza sa-si dubleze numarul de angajati de la reprezentanta din Brasov, fata de  200 n prezent, au anuntat reprezentantii companiei.
Potrivit lor, decizia de a creste numarul de angajati din Romania se datoreaza lipsei de forta de munca specializata n inginerie si desen tehnic cu care se confrunta firma pe continentul nord-american.
Canam Manac, firma specializata n productia de componente din otel, semiremorci si echipament forestier, este prezenta pe piata romaneasca nca din 1997, cand a vizitat o fabrica care producea componente din otel. In 1998, Canam a nceput sa testeze piata autohtona, pentru a vedea daca angajatii romani se pot adapta culturii corporatiste si metodelor de lucru ale firmei canadiene. "Rezultatele vorbesc de la sine, avand n vedere ca, n 2002, compania a nceput constructia unui imobil de 10.000 de metri patrati pentru pregatirea salariatilor, pentru care utilizeaza cele mai noi tehnologii", mai afirma compania.
"Cele peste 170 de miliarde de lei (circa cinci milioane de dolari) pe care le-am investit n constructia cladirii arata ca suntem interesati de afaceri pe termen lung n Romania si vom contribui la cresterea economica a tarii, exportand, n acelasi timp, prin mijloace virtuale cunostintele angajatilor locali", a declarat Marc Dutil, presedinte si Chief Operating Officer al Canam Manac Group.
El a precizat ca pregatirea si experienta salariatilor din Romania ar putea rezolva problemele Canam si ale celor mai buni clienti ai companiei, care se confrunta cu o lipsa a fortei de munca. Nevoia de ingineri si tehnicieni trebuie acoperita pentru ca aceste firme sa creasca si sa se extinda. In prezent, Canam Steel Romania are 208 angajati. Obiectivul de a avea 400 de salariati pana la sfarsitul anului 2005 este realist, a mai spus Dutil, argumentand ca nevoile clientilor pentru acest gen de lucratori sunt n crestere.
Grupul canadian are n prezent peste 5.000 de angajati n Statele Unite, Canada, Mexic si India. Canam Manac detine o gama de produse pentru constructii, vandute sub marcile Hambro, Murox si Expanpro, care au fost folosite pentru constructia cladirii din Brasov, care a fost terminata n numai noua luni.
De asemenea, Canam Steel Romania este implicata si n constructia unui imobil de birouri din Bucuresti, amplasat n Piata Charles de Gaulle, care va deveni viitorul sediu al Mobifon-Connex. Compania a semnat la nceputul anului un contract n valoare de 4 milioane dolari, pentru furnizarea si montajul structurilor metalice ale centrului de afaceri, care este construit de firma Avrig 35 SA.
Compania are n plan dezvoltarea activitatii pe piata romaneasca, despre care considera ca prezinta perspective ncurajatoare. In acest sens, Canam Steel va ncepe la Brasov n aceasta vara constructia unei fabrici de structuri metalice, valoarea investitiei fiind de zece milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO