Producătorii de alimente, despre avantajele şi dezavantajele producţiei de mărci private: Îşi acoperă o bună parte din producţie, dar preţul este mic. Marjele se fac din volume

Secțiune susținută de Medlife Logo

4 sep 2017 Autor: Roana Rotaru

Mărcile private au ajuns să însemne aproape o cincime din totalul pieţei de alimente, principalul avantaj fiind preţul cu până la 30% mai mic decât al mărcilor consacrate.

Producţia şi comercializarea mărcilor private precum Pilos (brandul Lidl), Aro (Metro Cash & Carry) sau Gusturi Româneşti şi 365 (Mega Image), în detrimentul brandului propriu, au avantajul de a asigura un volum mai mare de vânzări datorită preţurilor atractive pentru client. Fără brand propriu însă, producătorul nu poate realiza cotă de piaţă, potrivit directorului de marketing al companiei Morandi Com, un producător de carne de pui din Vaslui.

Morandi Com, un business de 50,8 mil. lei (11,3 mil. euro) în 2016, creşte circa 600.000 de păsări pe an, producţie care are ajunge pe raftul retailerilor atât ca brand propriu cât şi ca marca privată magazin, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Ca dezavantaj aş menţiona faptul că pe o marcă privată sunt mai mulţi furnizori pentru acelaşi produs, care nu sunt menţionaţi pe etichete decât printr-o ştampilă cu număr. Acest lucru determină variaţii de calitate, preţuri mici de furnizare datorită concurenţei între furnizori, bugete mari de promoţii cu reduceri de preţ, dar şi lipsa notorietăţii furnizorului, care nu realizează cotă de piaţă“, a spus Alina Moraru.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Producatori
, alimente
, marci private
, brand
, cota de piata
, calitate
, consum
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide