Companii

Producătorii de legume şi fructe din programul Food Hub vor avea vânzări de două ori mai mari în 2020, susţinute de comerţul online, în contextul pandemiei

Producătorii de legume şi fructe din programul Food Hub...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2020, 17:11 144

Producătorii de legume, fructe şi produse tradiţionale din Food Hub, un program lansat de Romanian American - Foundation pentru susţinerea micilor antreprenori din agricultură, vor înregistra anul acesta vânzări de aproximativ 600.000 de dolari, aproape dublu comparativ cu 2019, creşterea fiind susţinută de avansul comenzilor online ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Food Hub este un program lansat de Romanian American-Foundation (RAF) în 2017 după modele similare din zonele Philadelphia şi New York.

Programul susţine, prin finanţare şi training, patru centre (food hub-uri) care colectează şi comercializează produsele micilor antreprenori agricoli din patru zone: Bucuvina, Cluj-Napoca, Iaşi şi Odorheiul Secuiesc.

Reţeaua de hub-uri a înregistrat anul trecut vânzări totale de aproximativ 325.000 de dolari şi integrează aproximativ 1.200 de producători: cultivatori de fructe si legume, producători de alimente tradiţionale pe bază de lapte, carne, fructe si legume. Majoritatea sunt antreprenori tineri, până în 45 - 50 de ani, care îşi doresc dezvoltarea afacerii. 

“Am gândit proiectul ca pe o oportunitate economică pe termen lung pentru producătorii mici din zona rurală. Susţinerea noastră nu constă doar în finanţarea food hub-urilor, ci şi în pregătirea producătorilor pentru a-i conecta cu cerinţele consumatorilor. Ne dorim cu toţii ca food hub-urile să devină sustenabile pentru că fiecare food hub ajută producatorii mici să îşi actualizeze reţetele, îi învaţă să se promoveze, le asigură consultanţă şi training astfel încât, la rândul său, fiecare producător să fie sustenabil pe termen lung. Astfel putem crea un model de afacere care poata fi scalat la nivelul întregii ţări pentru a putea sprijini şi alţi producători mici care au nevoie de o astfel de colaborare” afirmă Oleg Moraru, coordonator al programelor de economie rurală ale Romanian American-Foundation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO