Companii

Producătorii de materiale de construcţii: Începutul de an a venit cu vreme bună pentru construcţii

Producătorii de materiale de construcţii: Începutul de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.07.2019, 00:07 695

Prima jumătate a anului 2019, în care vremea a fost în cea mai mare parte caldă, a fost mană cerească pentru producătorii de materiale de construcţii, care au avut astfel cereri ce le-au adus creşteri ale vânzărilor.

Astfel, companii din producţia de ciment, vopsele, polistiren sau pavele spun că au înregistrat avansuri ale afacerilor în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Deşi perioadele cu vreme caldă au alternat cu ploile, per total, impactul vremii a fost pozitiv.

„Începutul de an a venit cu vreme bună, potrivită pentru construcţii. Primul trimestru a fost foarte bun, dar a fost urmat de un al doilea trimestru care a venit cu vreme ploioasă. Vremea şi-a pus foarte mult amprenta pe piaţa construcţiilor în prima jumătate a anuluiî, spune Horia Adrian, CEO al subsidiarei locale a producătorului de ciment Holcim. Piaţa materialelor de construcţii re­prezintă circa o treime din domeniul total al construcţiilor şi se situează la circa patru miliarde de euro, potrivit estimărilor făcute de jucătorii din industria de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO