Companii

Producătorii de medicamente Antibiotice Iaşi şi Terapia Cluj, atenţi la conflictul din Ucraina. „Zona medicamentelor nu cred că va avea foarte tare de suferit, dar depinde foarte mult de cum escaladează totul“

Producătorii de medicamente Antibiotice Iaşi şi...

Autor: Georgiana Mihalache

25.02.2022, 00:05 157

♦ Terapia Cluj are deja exporturi în Ucraina, în timp ce Antibiotice Iaşi avea în plan să intre pe piaţa vecină cu şase produse proprii.

Conflictul din Ucraina îi determină pe doi producători locali de medicamente – Terapia Cluj şi Antibiotice Iaşi, să se uite cu atenţie la piaţa vecină, acolo unde au deja operaţiuni de export, reprezentanţe pentru vânzările de medicamente fabricate în România sau planuri de extindere.

„În acest moment suntem foarte atenţi la situaţia conflictuală din Ucraina, iar în funcţie de cerinţele din zonă şi în urma discuţiilor cu distribuitorii locali, analizăm dacă şi când este oportun de a participa la licitaţiile din spitalele ucrainene. Planurile noastre de pătrundere pe piaţa Ucrainei cu şase produse se află în acest moment în stand by. Această strategie însă, nu intra în funda­mentarea pentru acest an, intra pe un excedent de vânzări, în măsura în care se concretiza“, a transmis pentru ZF Ioan Nani, preşedintele Antibiotice Iaşi.

Antibiotice Iaşi este al patrulea cel mai mare producător de medi­camente din România, fiind controlat de Ministerul Sănătăţii. Compania a avut o strategie puternică de export în ultimii ani, dezvoltându-se pe mai multe pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO