Companii

Producătorul de ambalaje biodegradabile Exonia: „Până la final de 2024 avem programate investiţii de 10 mil. euro pe care vrem să le atragem sub forma unui mix de soluţii de finanţare“. Fabrica Exonia poate produce 3.500 de tone anual, peste 100 milioane de sacoşe biodegradabile

Tiberiu Stoian, fondatorul şi CEO-ul producătorului de ambalaje biodegradabile Exonia: Avem 130 de angajaţi pe grup acum, dar implicaţi strict pe ambalaje biodegrabile sunt 40, ceea ce înseamnă foarte puţin raportat la cifra de afaceri.

Tiberiu Stoian, fondatorul şi CEO-ul producătorului de ambalaje biodegradabile Exonia: Avem 130 de angajaţi pe grup acum, dar implicaţi strict pe ambalaje biodegrabile sunt 40, ceea ce înseamnă foarte puţin raportat la cifra de afaceri.

Autor: Mirabela Tiron

09.02.2023, 10:00 764

Compania şi-a început activitatea de producţie în 2010 cu sacoşe din mase plastice, dar s-a îndreptat ulterior spre producerea de ambalaje sustenabile pe fondul politicilor UE de limitare a consumului de plastic.

Producătorul de ambalaje biodegra­dabile din hârtie Exonia, un business contro­lat de antreprenorul Tiberiu Stoian, a finali­zat anul trecut cu afaceri de 31,1 milioane de lei, în creştere cu 29% faţă de anul anterior şi EBITDA de 10,1 mil. lei, mai mare cu 75% faţă de anul anterior. Planul este triplarea cifrei de afaceri în următorii trei ani.

„Până la final de 2024 avem programate investiţii de 10 mil. euro pe care vrem să le atragem sub forma unui mix de soluţii de fi­nanţare. Cochetăm cu ideea să facem un pla­sament privat în toamnă şi o listare la Bursa de Valori“, a declarat Tiberiu Stoian, fonda­torul şi CEO-ul producătorului de ambalaje biodegradabile Exonia în cadrul conferinţei ZF/ROREG - Iaşi „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“. Fabrica produce sacoşe biodegradabile din hârtie, personalizate şi se adresează con­sumatorilor formaţi din lanţurile mari şi mici de retail. Fondată în 2003, compania şi-a în­ce­put activitatea de producţie în 2010 cu sa­coşe din mase plastice dar s-a îndreptat ulte­rior spre producerea de ambalaje sustenabile pe fondul politicilor UE de descurajare a consumului de plastic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO