Companii

Producatorul apei Biborteni vizeaza afaceri de peste 11 mil. euro

08.08.2008, 21:12 114

Producatorul Boborteni mizeaza pe cresterea afacerilor cu 30% in acest an, pana la aproximativ 11,7 mil. euro, dupa ce in primul semestru vanzarile de apa minerala ale companiei au inregistrat un avans de 40% fata de perioada similara din 2007.
Anul trecut, Biborteni SA a inregistrat o cifra de afaceri de 9 mil. euro, conform datelor comunicate de reprezentantii imbuteliatorului. Compania, care produce si bauturi racoritoare, are patru linii de imbuteliere si a inregistrat anul trecut vanzari in volum de 42,2 milioane de litri.
Biborteni va pune in functiune la finele acestui an sau in 2009 o linie de imbuteliere noua care va dubla capacitatea de productie de apa a companiei. Linia va fi insta-lata intr-o hala de productie ce urmeaza sa fie construita in locatia actuala de productie a companiei, in localitatea Biborteni (judetul Covasna).
In prezent, cei mai mari concurenti ai producatorului sunt Romaqua, Coca-Cola HBC Romania, European Drinks, Buco-vina si Apemin Tusnad.
La nivel local, imbuteliatorii de apa minerala cu licente de la SNAM (Societatea Nationala a Apelor Minerale), care reprezinta circa 90% din piata apelor minerale, au inregistrat anul trecut o crestere in volum de 18% fata de 2006, arata datele furnizate de SNAM. Per total, piata de profil ar putea fi estimata la peste 1,25 miliarde de litri la nivelul anului 2007, iar pentru acest an estimarile jucatorilor din piata indica o valoare a pietei de peste 400 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO