Companii

Producătorul apei Perla Harghitei se îndreaptă spre afaceri de 100 mil. lei

După un profit de 4 mil. lei anul trecut, Perla Harghitei estimează pentru acest an câştiguri mai mici, de 3,5 mil. lei

După un profit de 4 mil. lei anul trecut, Perla Harghitei estimează pentru acest an câştiguri mai mici, de 3,5 mil. lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

25.07.2016, 00:04 294
Perla Harghitei, unul dintre cei mai mari producători de apă minerală, şi-a bugetat pentru acest an un business de 99,8 milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor furnizate de companie.

Astfel, producătorul se apropie pentru prima dată de un business de 100 milioane de lei, în condiţiile în care în ultimii ani cifra de afaceri a companiei a fost în continuă creştere.

Rezultatele companiei vin în contextul în care anul trecut întreaga piaţă a băuturilor nonalcoolice s-a bucurat de creştere, vremea bună şi reducerea TVA la 9% stând la baza avansului consumului. Companii precum Romaqua Group, lider în vânzări pe segmentul apelor minerale cu Borsec, Rio Bucovina, companie intrată în portofoliul Tymbark Maspex, dar şi Carpathian Springs (Aqua Carpatica), producător cu creşteri importante în ultimii ani, au consemnat anul trecut afaceri mai mari. Consumul de apă îmbuteliată (minerală, de izvor etc.) se situează la circa 75 de litri anual per capita, echi­valentul unui pahar de 200 ml zilnic, conform calculelor ZF pe baza datelor de la European Federation of Bottled Waters.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO