Companii

Producătorul de cabluri electrice şi de fibră optică Prysmian din Slatina a primit 7,5 milioane de euro ajutor de stat pentru dezvoltarea unui centru de excelenţă IT şi va crea 120 de locuri de muncă. Prysmian este prezentă în 50 de ţări cu 108 fabrici, unitatea din România fiind una dintre cele mai mari

Din fabrica de la Slatina se exportă majoritatea producţiei pentru ţările din Uniunea Europeană, unde Franţa, Italia şi Germania sunt clienţii principali, iar SUA reprezintă o piaţă în plină expansiune.

Din fabrica de la Slatina se exportă majoritatea producţiei pentru ţările din Uniunea Europeană, unde Franţa, Italia şi Germania sunt clienţii principali, iar SUA reprezintă o piaţă în plină expansiune.

Autor: Mirabela Tiron

11.03.2023, 00:07 307

♦ Compania a finalizat 2021 cu o cifră de afaceri de 1,35 miliarde de lei (287 mil. euro) în România şi avea 1.200 de angajaţi.

Producătorul de cabluri electrice şi de fibră optică Prysmian din Slatina, parte a grupului italian Prysmian, a primit ajutor de stat de 7,53 milioane de euro prin sche­ma HG322/2017, prin care îşi va finanţa un proiect în valoare de 12,55 milioane de euro. Prysmian vrea să dezvolte un centru de excelenţă IT la Slatina şi va crea 120 de locuri de muncă în cadrul acestui proiect.

„S-a decis să deschidem în România de­oarece filiala noastră este un flagship im­por­tant pentru grup, unde am reuşit să obţinem rezultate de business remarcabile în ultimul deceniu şi unde se află unul dintre cele mai importante locuri de producţie dedi­ca­te atât cablurilor de teleco­munica­ţii, cât şi celor de energie“, a declarat pentru ZF Verrati Giam­paolo, director de resur­se umane la Prysmian România. Planul este acela de a an­gaja 120 de talente, dintre care 50 de proaspăt absolvenţi (de la facultăţi tehnice şi econo­mice) care vor intra într-o acade­mie plă­ti­tă cu normă întreagă pe o perioadă trei luni, dedicată SAP, infrastructurii şi celorlalte aplicaţii de business ale companiei.

„Am finalizat deja procesul de admitere pentru primii 20 de noi colegi ITşi aşteptăm cu nerăbdare să primim aceşti 50 de proas­păt absolvenţi dornici să înceapă această călătorie care începe la Slatina, dar care are o dimen­siune cu adevărat globală“, a de­clarat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO