Companii

Producătorul cămăşilor Braiconf face zece noi magazine după ce a „cucerit“ hotelul Marriott. VIDEO şi Galerie FOTO

Autor: Radu Bostan

11.05.2015, 00:07 2577
Producătorul de cămăşi Brai­conf Brăila (simbol bursier BRCR) are în plan deschiderea a încă cinci până la 10 magazine proprii după ce la începutul anului şi-a făcut debutul în galeria comercială de lux a hotelului de cinci stele JW Marriott din Capitală.

„Am considerat că trebuie să mi­zăm pe marca proprie, pentru că vedem că este puternică“, spune Dan Si­mi­onescu, preşedintele Braiconf. Re-ţea­ua de magazine proprii numără 15 unităţi.

În prezent, o pondere de circa 80% în afacerile de 33 milioane de lei ale companiei o are producţia în lohn pentru diferite branduri europene de cămăşi, în timp ce marca proprie, care se adresează unui segment mediu spre premium, reprezintă doar 20%. Com­pania vrea ca în cinci ani raportul lohn-marcă proprie să ajungă la 60-40.

Deschiderea magazinului din Marriott, unde cea mai ieftină cămaşă costă 300 de lei, se înscrie în strategia Braiconf de a plusa pe segmentul de lux şi vine după ce anul trecut compania a deschis un magazin pe Calea Victoriei, cea mai scumpă arteră comercială din Bucureşti.

Pe bursă, Braiconf este cel mai valoros producător de îmbrăcăminte, cu o capitalizare de 22 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO