Companii

Producătorul de aluminiu Alro deschide un centru de vaccinare împotriva COVID-19 în fabrica din Slatina, pentru angajaţi şi familiile acestora

Producătorul de aluminiu Alro deschide un centru de...

Autor: Roxana Rosu

27.04.2021, 10:47 155

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, va deschide pe 4 mai, la sediul său, un centru de vaccinare pentru angajaţi şi familiile acestora.

Compania a amenajat centrul de vaccinare in incinta fabricii din Slatina, respectand toate cerintele Departamentului de Sanatate Publica pentru astfel de facilitati si, astfel, a primit aprobarea pentru a demara procesul de vaccinare incepand cu data de 4 mai.

„Vaccinarea este singura sansa de a reveni la o stare de normalitate atat in viata noastra privata, cat si in cea de afaceri si consideram ca este de datoria noastra sa sprijinim eforturile autoritatilor locale si nationale de a accelera acest proces si de a oferi angajatilor nostri oportunitatea sa primeasca protectia necesara impotriva COVID-19”, a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie al ALRO.

Grupul a donat în pandemie peste un milion de lei, constand in bani, echipamente medicale si de protectie.  

Multe companii încearcă să accelereze procesul de vaccinare al angajaţilor, pentru a putea relua activitatea într-un mod cât mai apropiat de normal.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Bacu a declarat la începutul lunii aprilie că sunt multe solicitări de la companii private pentru a deschide centre de vaccinare în incinta proprie pentru a vaccina mai repede toţi angajaţii şi astfel să-şi asigure o continuitate a circuitului şi a funcţionării economice.

La nivel naţional, ritmul de vaccinare este sub potenţial, numărul persoanelor înscrise pe platformă fiind în scădere. În aceste condiţii, guvernul a anunţat că va accelera procesul prin deschiderea unor centre mobile şi organizarea unor maratoane de vaccinare în weekend, după modelul celui desfăşurat recent la Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO