Companii

Producătorul de ambalaje Romcarbon Buzău a bugetat afaceri în creştere cu 21%. "Consumul de materiale plastice este în creştere, nu doar în România, ci şi în Europa."

Producătorul de ambalaje Romcarbon Buzău a bugetat...

Autor: Laurentiu Cotu

12.04.2017, 00:05 786

Producătorul de ambalaje din plastic Romcarbon Buzău (ROCE) estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 219,6 mil. lei (48,8 mil. euro), mai mult cu 21% faţă de anul tre­cut, susţinută de contractele în derulare, extinderea portofoliului de clienţi, dar şi de creşterea calităţii produselor şi optimizarea costurilor.

Profitul opraţional bugetat de companie pentru acest an este de circa 6,4 mil. lei (1,4 mil. euro), în creştere cu 45% faţă de anul 2016. Romcarbon a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste 181 mil. lei (40,3 mil. euro), în condiţiile în care vânzările de pro­duse finite au crescut anul trecut cu peste 12% faţă de anul precedent.

„În perioada următoare ne concentrăm eforturile în vederea extinderii/diversificării portofoliului de clienţi pentru produsele noastre, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă. Consumul de materiale plastice este în creştere, nu doar în România, ci şi în Europa, pe diferite sectoare de activitate“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Romcarbon.

Din totalul cifrei de afaceri realizată de Romcarbon în 2016, venituri de 141,6 mil. lei (31,5 mil. euo) au fost obţinute de pe piaţa internă, reprezentând peste 78% din total, în vreme ce de pe piaţa externă compania a încasat 39,5 mil. lei (8,8 mil. euro), echivalentul a circa 22% din vânzări, potrivit raportului companiei.

„Romcarbon a diversificat gama de produse, atât în ceea ce priveşte ambalajele din plastic, cât şi în domeniul materialelor reciclate, fapt care ne oferă posibilitatea de a acoperi o gamă mai largă de aplicaţii ale produselor, în paralel cu o creştere semnificativă de capacitate, ca urmare a noilor investiţii în echipamente de producţie. Plecând de la aceste premise, am previzionat un rezultat pozitiv pentru anul 2017, în creştere faţă de anul precedent, atât din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cât şi al profitului“, au precizat oficialii Romcarbon.

Compania produce în fabrica din Buzău filtre auto şi industriale, materiale de protecţie, ambalaje din polipropilenă, folii şi ambalaje din polietilenă, produse din PVC reciclat şi polistiren expandat. Romcarbon are puncte de lucru operaţionale la Bucureşti, Ştefăneşti şi Iaşi, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

“Capacitatea de producţie diferă în funcţie de fiecare sector, de exemplu, în sectorul de prelucrate din polietilenă s-a înregistrat, datorită invesţitiilor efectuate, o triplare a capacităţii, putându-se procesa în prezent aproximativ 900 de tone lunar. În sectorul de reciclare,  capacitatea de prelucrare a deşeurilor plastice a ajuns la 30.000 de tone anual”, au transmis repezentanţii companiei.

Anul trecut, Romcarbon a realizat investiţii suport pentru proiectele implementate în anii anterior, cu precădere în domeniile reciclării deşeurilor din plastic şi al prelucrării polietilenei. În 2015, compania a finalizat implementarea unui proiect de investiţii de aproximativ 6,8 mil. euro, suţinut din fonduri europene, prin care au fost achiziţionate echipamente pentru procesarea deşeurilor şi transformarea acestora în produse finite.

Compania a ajuns în prezent la aproximativ 1.000 de angajaţi, iar noi recrutări vor fi făcute doar dacă vor avea loc fluctuaţii semnificative de personal sau vor fi puse în funcţiune noi capacităţi. Compania Romcarbon este controlată de investitori taiwanezi, care prin firma Living Plastic Industry, deţin 32,85% din acţiuni, Joyful River Limited cu 20,51%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO