Companii

Producătorul de biciclete Sport Mechanical Workshop din Timişoara a intrat în liga celor mari în 2022: afacerile au crescut cu 60%, la 132 mil. Lei

Lucrează exclusiv pentru Decathlon

La o producţie medie de 4.000 de biciclete şi la un număr de zile lucrătoare de 5-6 pe săptămână, rezultă că unitatea din oraşul de pe Bega asamblează 1-1,2 milioane de unităţi, potrivit calculelor ZF.

La o producţie medie de 4.000 de biciclete şi la un număr de zile lucrătoare de 5-6 pe săptămână, rezultă că unitatea din oraşul de pe Bega asamblează 1-1,2 milioane de unităţi, potrivit calculelor ZF.

Autor: Cristina Roşca

25.05.2023, 16:15 356

♦ Firma a inaugurat în 2022 cea de-a doua sa fabrică din biciclete, în urma unei investiţii de peste 30 mil. euro ♦ Producţia a fost relocată total aici.

Producătorul de biciclete Sport Mechanical Workshop din Ti­mişoara, care lucrează exclusiv pentru Decathlon, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 132 de mili­oane de lei, cu peste 60% mai mare decât în 2021. Mai mult, în ultimii doi ani businessul s-a triplat, iar în trei ani a crescut de aproape cinci ori, o as­censiune susţinută de parteneriatul cu gigantul francez Decathlon.

Oficialii retailerului de echipa­men­te sportive au confirmat anterior că lucrează cu Sport Mechanical Workshop, care le livrează biciclete ce ajung apoi în diferite ţări din Europa. Mai mult, ei au spus că vor să transforme România în hub de producţie, cu Timişoara ca centru al acestui hub de vehicule pe două roţi. Totodată, ei au precizat că vor ca piaţa locală să nu fie un simplu loc de asamblare, ci o ţară cu producţie pe întreg lanţul.

„RO Bike Valley (numele pro­iec­tului Decathlon – n.red.) este locul în care filosofia economiei circulare ia naştere odată cu dezvoltarea celei mai ambiţioase unităţi de producţie de biciclete din Europa (este vorba de fabrica Sport Mechanical Work­shop – n.red.). RO Bike Valley îşi pro­pune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contri­buie la dezvoltarea circulară a între­gu­lui lanţ economic şi social de pro­ducţie, folosire, reciclare a biciclete­lor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunităţi prietenoase cu ciclismul“, potrivit site-ului acestui proiect al Decathlon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO