Companii

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab recrutează 88 de oameni pentru fabrica din Târgu-Mureş

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab...

Autor: Laurentiu Cotu

06.08.2022, 00:05 308

♦ Romcab a raportat afaceri de 1,85 mld. lei pentru anul 2021, de la 878,2 milioane de lei în anul precedent.

Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB) are dispo­nibile în prezent 88 de locuri de muncă pentru operatori montaj linii automate, conform informaţiilor disponibile pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş.

Romcab a raportat afaceri de 1,85 mld. lei pentru anul 2021, de la 878,2 mil. lei în anul precedent, potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de aproape 60 mil. lei şi un număr mediu de 664 de angajaţi, conform datelor publice. Romcab, prin intermediul acţio­na­rului majoritar Sadalbari, în calitate de parte afiliată, a anunţat luna trecută un program de investiţii de aproximativ 15 mil. euro, com­pania făcând referire la o „nouă oportu­nitate legată de modificările actuale ale cererii de produse pe piaţa de desfacere“, conform unui raport de la BVB.

Din cauza reducerii semnificative a cererii pentru cabluri de instalaţii şi a creşterii cererii de produse pe cabluri de transport energie şi ţinând cont de faptul că Romcab nu are momentan capacitatea şi dotarea de a produce cabluri de transport energie, strategia societăţii este să achiziţio­neze utilaje noi şi second hand şi să retehnologizeze utilajele pe care le foloseşte în prezent, astfel încât aces­tea să se adapteze cererii actuale de produse, aspect necesar pentru dez­vol­tarea şi menţinerea societăţii pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO