Companii

Producătorul de carne de pasăre Safir Vaslui a revenit pe profit în 2021, la afaceri de 45,5 mil. euro

Producătorul de carne de pasăre Safir Vaslui a revenit...

Autor: Laurentiu Cotu

03.10.2022, 19:30 274

Compania Safir, controlată de antreprenorul Ghiorghi Safir, care produce carne de pasăre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc şi Fomică, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 224,1 mil. lei (45,5 mil. euro), în creştere cu 44% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a revenit pe profit anul trecut, având un câştig net de 8,6 mil. lei (1,7 mil. euro), de la o pierdere de 12,3 mil. lei (2,5 mil. euro) în 2020, conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 435 de angajaţi.

Safir produce în sistem integrat carne de pui, semipreparate şi mezeluri, deţinând patru ferme de creştere a păsărilor, un abator propriu cu o capacitate de abatorizare de 4.000 pui pe oră, o fabrică de preparate şi semipreparate, una de nutreţuri combinate şi o unitate care procesează deşeurile din abator, pe care le transformă în făină proteică, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO