Companii

Producătorul de carne de pasăre Safir Vaslui investeşte 9 mil. euro în panouri fotovoltaice şi în dezvoltare: „Am gândit afacerea circular, până la distribuţie“

Producătorul de carne de pasăre Safir Vaslui...

Autor: Florentina Niţu

06.06.2023, 17:30 312

Safir are 7 ferme, un abator şi o fabrică de preparate şi semipreparate, iar distribuţia o face direct, având şi magazine proprii.

Safir, business controlat de Ghiorghi Safir (55%), George Safir (28%) şi Iulian Safir (17%), care produce carne de pasăre, prepa­rate şi semipreparate din carne de pasăre sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc şi Fomică, are un bu­get de investiţii de 9 milioane de euro pentru anul 2023, potrivit datelor oferite de re­prezentanţii companiei la solicitarea ZF, trimise ca urmare a realizării unei noi ediţii a catalogului Cei mai mari jucători din economie.

„În 2023, facilităţile aprobate de băncile partenere la nivel de grup sunt de 9 milioane de euro, pe care îi vom concentra înspre susţinerea planului de investiţii şi a planului de creştere a volumului de business. Vom tehnologiza şi mai mult afacerea şi vom investi în panouri fotovoltaice şi în creşterea capacităţii de congelare, în paralel cu investiţiile în echipamente cât mai puţin poluante“, au spus reprezentanţii grupului Safir. Investiţiile făcute în 2022 au fost de aproape 2 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO