Companii

Producătorul de carne Transavia a făcut 16% din vânzări la export în 2018

Ioan Popa, proprietarul companiei Transavia

Ioan Popa, proprietarul companiei Transavia

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.05.2019, 00:08 394
Grupul Transavia, care reuneşte compania cu acelaşi nume din judeţul Alba şi producătorul Avicola Braşov, a realizat în 2018 exporturi de 25 mil. euro, în creş­tere cu 19% faţă de anul prece­dent, con­form cal­cu­lelor ZF făcute pe baza infor­ma­ţi­ilor fur­­nizate de companie.

Astfel, circa 16% din businessul compa­ni­ei se realizează la export.

Cifra de afaceri a grupului s-a ri­dicat în 2018 la 158 de milioane de euro, mai mare cu 9% faţă de anul anterior.

Transavia se află pe locul şapte în topul celor mai mari exportatori de alimente şi băuturi în 2018, într-un top condus de Smithfield, Olympus şi Chipita. În plus, compania se află pe locul 403 în clasamentul celor mai mari 500 de exportatori.

Grupul Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din Ro­mânia, produce şi prelu­crează car­nea în sistem in­te­grat, având ferme de creş­tere a păsă­ri­lor, aba­toa­re, o fabrică de nu­tre­ţuri şi o fabrică de pro­cesare a cărnii.

Transavia creşte circa 40 de milioane de pă­sări pe an, echivalentul a doi pui pentru fiecare locuitor al României şi produce circa 70.000 de tone de carne de pui pe an.

Grupul are peste 2.000 de anga­jaţi şi este controlat de Ioan Popa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO